De organisatie “In Control” brengen en houden is makkelijker gezegd dan gedaan

De organisatie “In Control” brengen en houden is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe krijg je de bedrijfsvoering van een organisatie in Control? Deze vraag is om drie redenen niet eenvoudig te beantwoorden.

De eerste reden is dat de definitie van bedrijfsvoering zo’n beetje over het gehele bedrijf gaat. Want bedrijfsvoering is het organiseren, besturen, uitvoeren en beheersen van alle primaire, sturende en ondersteunende processen, met als doel zoveel mogelijk waarde toe te voegen.

De tweede reden is dat “in Control zijn” nogal een vaag begrip is. Aan de ene kant gaat het om beheersing – dus over feiten die aantonen dat het goed loopt. Maar uiteindelijk gaat het om vertrouwen. Een gevoel van intuïtie dat het goed zit. Als de feiten aantonen dat de bedrijfsvoering goed loopt, groeit het vertrouwen. Maar indien er een hiaat zit tussen intuïtie en feiten is het eerst van belang na te gaan waar het wantrouwen vandaan komt.

De derde reden is dat bedrijfsvoering ingewikkeld is. Het is namelijk een samenspel van: processen, de mensen die ze uitvoeren, de systemen die mensen en processen ondersteunen, de doelen die je daarmee wilt bereiken en de omgeving die veel verschillende dingen vraagt.

Het zal dus niet eenvoudig zijn om een organisatie in control te krijgen en te houden. Door samen met u het stappenplan te doorlopen kunnen we er samen voor zorgen dat uw organisatie weer in control komt.

Geplaatst

in

Tags: